top of page

Jaarverslag 2020

Anker 1

Ons jaarverslag van 2020

 2020, een bijzonder jaar met diepe dalen en bescheiden pieken

2020 was een bijzonder jaar. Voor iedereen. Ook voor onze organisatie. We begonnen in het diepste dal met het plotselinge overlijden van onze medewerkster Yvonne Duijndam. Al jaren was zij hét gezicht voor de ouderen in Wijchen en een ster in het leggen van verbinding.

En toen… Covid-19 en de intelligente lockdown. Geen groepsactiviteiten meer, zoals we die altijd deden. Alles werd anders. Jongeren mochten niet meer naar school. De soos ging dicht. Geen individuele begeleiding meer op kantoor. Mensen werden eenzamer. Hoe hielden we nog verbinding? 

We zochten naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe vormen van contact. En die vonden we. Ik denk aan de begeleiding die al wandelend werd opgepakt. Of aan de dagbegeleiding die deelnemers thuis opzocht. In de deuropening, op anderhalve meter, maar wel in contact. Ik denk ook even terug aan onze bloemetjesacties. Door het jaar heen brachten onze medewerkers honderden inwoners een plantje en daarmee een praatje. En onze soos? Die werd heropend. Niet met muziek uit de boxen, maar ingericht als huiswerkbegeleiding. Zodat scholieren toch hun felbegeerde papiertje konden halen. Oftewel, onze nood werd een deugd.

 

Niet alleen Covid-19 had veel impact. Ook de context waarin we als organisatie werken werd dit jaar dynamischer. Zo is het beleid van gemeenten in beweging. En wordt steeds duidelijker wat de transformatie van het sociaal domein voor ons betekent. Wat is onze rol in die dynamische omgeving? Dat hebben we met de gemeente Wijchen uitgewerkt in ‘de rotonde’. En die rol past ons als een jas. 

Dit jaar, met alle afgelaste activiteiten, zette onze financiën onder druk. 
We hebben echter wel volop plannen voor de komende jaren! Maar kijk eerst nog even mee naar 2020. En ontdek zelf hoe wij in dit bijzondere jaar toch in contact bleven met onze inwoners.   

 

Annette Nijhuis

Directeur MeerVoormekaar

Annette polaroid.png
bottom of page