top of page

Integraler en beter samenwerken

Durf je jouw hulpvraag te stellen? Hoe kom je daarna op de goede plek terecht? En hoe zorgen we er samen voor dat zorg betaalbaar blijft? Het antwoord ligt niet alleen in het organiseren van collectieve en tijdige preventieve inzet. We bereiken het meest met onze inzet als we binnen het sociaal domein integraal en slim samenwerken. MeerVoormekaar maakt zich hier hard voor en bouwt elk jaar verder aan slimme verbindingen die passen in de leefwereld van inwoners.

Het Vraagpunt

Samen met het Sociaal Wijkteam Wijchen zijn we op 24 juni begonnen met het Vraagpunt. Het doel is om binnenkomende vragen beter te organiseren. Inwoners van Wijchen kunnen met al hun vragen terecht bij het Vraagpunt door te bellen of te mailen. Ook het Sociaal Wijkteam van de gemeente Wijchen meldt binnenkomende vragen. En er komen vragen binnen via verwijzers zoals politie, huisartsen, praktijkondersteuners, zorginstellingen, etc.

 

Binnen onze organisatie zijn Frank, vakgroep Ouderen, Anton, vakgroep Volwassenen, en Ebo, vakgroep Jeugd aanspreekpunt voor het Sociaal Wijkteam. Jeanny beheert de mailbox en houdt zo overzicht over wat er binnenkomt. Achter de schermen wordt gekeken waar en door wie een vraag het best kan worden beantwoord. Zo maken we het gemakkelijk voor inwoners om met vragen naar ons toe te komen en handelen we vragen efficiënt af.

Afbeelding Vraagpunt.png

Wat valt op?

Als een vraag binnenkomt wordt deze vaak individueel opgepakt; mensen willen vaak eerst hun verhaal kwijt. Bovendien is het voor de professional van belang dit verhaal te kennen zodat hij of zij de inwoner bij het juiste collectieve aanbod kan laten aansluiten. En de inwoner hier ook bij kan begeleiden indien nodig.

 

Bij volwassenen is er sprake van o.a. psychische problematiek. Hierdoor wordt het moeilijker voor de inwoner om deel te nemen aan de maatschappij. Problematiek lijkt complexer te zijn geworden. Dit komt o.a. doordat vanwege Covid-19 mensen minder snel naar hun huisarts gingen.  Het feit dat mensen langer zelfstandig blijven wonen resulteert in meer kwetsbaarheid bij ouderen. Deze groep vindt het lastig om zelf zijn weg te vinden in de maatschappij.

bottom of page